Masz taki przedmiot na sprzedaż?

Alan Davidson NORTH ATLANTIC SEAFOOD 🦞 Fish 🐠 Third edition

CookBookJJ
(6063)
Zarejestrowany jako prywatny sprzedawca
W związku z tym prawa konsumenckie wynikające z przepisów UE o ochronie konsumentów nie mają zastosowania. W przypadku większości zakupów nadal obowiązuje Ochrona kupujących eBay. Dowiedz się więcej
US $104,99
Około382,60 zł
Stan:
Bardzo dobry
VERY GOOD a few tiny dots on top edge of pages
Odetchnij spokojnie. Zwroty są przyjmowane.
Wysyłka:
Bezpłatnie USPS Media MailTM.
Znajduje się w: Pasadena, California, Stany Zjednoczone
Dostawa:
Szacowana między Cz, 21 sie a Pn, 25 sie do 94104
Czas dostawy jest szacowany naszą metodą na podstawie odległości między kupującym a lokalizacją przedmiotu, wybranej usługi wysyłkowej, historii wysyłek sprzedawcy i innych czynników. Czasy dostawy mogą się różnić, szczególnie w okresach największego ruchu.
Zwroty:
Zwrot w ciągu 30 dni. Za wysyłkę zwrotną płaci kupujący. Jeśli użyjesz etykiety wysyłkowej eBay, jej koszt zostanie potrącony z kwoty zwrotu pieniędzy.
Płatności:
     Diners Club

Kupuj bez obaw

Gwarancja zwrotu pieniędzy eBay
Sprzedawca ponosi pełną odpowiedzialność za wystawienie tej oferty sprzedaży.
Nr przedmiotu eBay: 155375592332
Ostatnia aktualizacja: 01-08-2025 06:52:17 CEST Wyświetl wszystkie poprawkiWyświetl wszystkie poprawki

Parametry przedmiotu

Stan
Bardzo dobry
Książka była czytana i nie wygląda jak nowa, ale jest nadal w doskonałym stanie. Okładka bez wyraźnych uszkodzeń. Jeśli jest to książka z twardą oprawą, posiada ona obwolutę (o ile taka była). Egzemplarz bez brakujących lub uszkodzonych stron, bez zagnieceń lub naderwań oraz bez podkreśleń/zaznaczeń tekstu lub notatek na marginesach. Na wewnętrznej stronie okładki możliwe wpisy lub oznaczenia właściciela. Minimalne ślady używania. Aby poznać więcej szczegółów i opis uszkodzeń lub wad, zobacz aukcję sprzedającego. Zobacz wszystkie definicje stanuotwiera się w nowym oknie lub nowej karcie
Uwagi sprzedawcy
“VERY GOOD a few tiny dots on top edge of pages”
Cookery Topic
Cooking by Ingredient, Fish, Seafood
Signed
No
Ex Libris
No
Narrative Type
Nonfiction
Original Language
English
Inscribed
No
Intended Audience
Adults
Regional Cuisine
World
Vintage
No
Personalize
No
Type
Cookbook
Era
2000s
Special Attributes
Illustrated, Third edition
Region
Atlantic Ocean
Country
United Kingdom, USA
Personalized
No
Features
Illustrated
Country/Region of Manufacture
United States
Subjects
Food & Drink
ISBN
9781580084505

O tym produkcie

Product Identifiers

Publisher
Ten Speed Press
ISBN-10
1580084508
ISBN-13
9781580084505
eBay Product ID (ePID)
2368854

Product Key Features

Edition
2
Book Title
North Atlantic Seafood : a Comprehensive Guide with Recipes
Number of Pages
512 Pages
Language
English
Topic
Animals / Fish, Specific Ingredients / Seafood
Publication Year
2003
Illustrator
Yes
Genre
Nature, Cooking
Author
Alan Davidson
Format
Trade Paperback

Dimensions

Item Height
1.1 in
Item Weight
37.7 Oz
Item Length
10.2 in
Item Width
6.8 in

Additional Product Features

Intended Audience
Trade
LCCN
2002-154452
Dewey Edition
21
Dewey Decimal
641.6/92
Synopsis
The second installment in Alan Davidson'¬?s acclaimed seafood trilogy, NORTH ATLANTIC SEAFOOD is a comprehensive survey of the oceanic bounty found between the coasts of Europe and the shores of North America. The new edition provides detailed scientific descriptions of over 100 species, complemented by accounts of how the various fish, crustaceans, and mollusks are used in the cuisines of the North Atlantic region. A vast amount of information is imparted in Davidson'¬?s inimitable style, making the volume as accessible as it is authoritative. The recipe collection spans from France (Fillets of Sole with Morels) to Spain (Galician Octopus Pie) to South Carolina (She-Crab Soup) to Greenland (Marinated Halibut Fins). Superbly helpful, knowledgeable, and witty, this is a fascinating tour through the cultures and cuisines of the Atlantic, and the waters that gave rise to them.‚Ä¢ The original edition of NORTH ATLANTIC SEAFOOD received the prestigious Glenfiddich Gold Medal award and the Andr?© Simon Award.‚Ä¢ With over 100 line drawings and 200 regional recipes, this landmark volume is an essential part of any serious cook'¬?s library.Awards2002 James Beard Cookbook Hall of FameReviews"Mr. Davidson . . . has vast, multilingual acquaintance with the cuisines as well as the fishes of the world. . . . Davidson gives fish their rightful names in all the relevant languages and dialects; he supplies excellent regional recipes, and line drawings that will help you know what you are buying. You may gather that I love these books." -Barbara Kafka
LC Classification Number
TX747.D276 2003

Opis przedmiotu podany przez sprzedawcę

O tym sprzedawcy

CookBookJJ

100% opinii pozytywnychSprzedane przedmioty: 12 tys.

Dołączył: cze 2001
Zarejestrowany jako prywatny sprzedawcaW związku z tym prawa konsumenckie wynikające z przepisów EU o ochronie konsumentów nie obowiązują. W przypadku większości zakupów nadal obowiązuje Ochrona kupujących eBay. Dowiedz się więcejDowiedz się więcej
Quality used, old & rare and out-of-print cook books, beverage books and books about food.

Oceny szczegółowe

Średnia z ostatnich 12 miesięcy
Dokładność opisu
4.9
Przystępny koszt wysyłki
5.0
Szybkość wysyłki
5.0
Komunikacja
5.0

Opinie sprzedawcy (6 895)

Wszystkie oceny
Pozytywne
Neutralne
Negatywne