The First American Cookbook: a Facsimile of "American Cookery," 1796

HDT Sales
(8549)
Zarejestrowany jako sprzedawca-firma
9,99 USD
Około36,85 zł
Stan:
Nowy
Dostępne: 10Sprzedane: 5
Inni też oglądają ten przedmiot. Tyle osób dodało tę ofertę do obserwowanych: 2.
To jest popularny przedmiot. Sprzedało się już tyle sztuk: 5.
Wysyłka:
Bezpłatnie Standard Shipping.
Znajduje się w: Fossil, Oregon, Stany Zjednoczone
Dostawa:
Szacowana między Śr, 5 lis a So, 8 lis do 94104
Czas dostawy jest szacowany naszą metodą na podstawie odległości między kupującym a lokalizacją przedmiotu, wybranej usługi wysyłkowej, historii wysyłek sprzedawcy i innych czynników. Czasy dostawy mogą się różnić, szczególnie w okresach największego ruchu.
Zwroty:
Zwroty nie są przyjmowane.
Płatności:
     Diners Club

Kupuj bez obaw

Gwarancja zwrotu pieniędzy eBay
Sprzedawca ponosi pełną odpowiedzialność za wystawienie tej oferty sprzedaży.
Nr przedmiotu eBay: 156736665680
Ostatnia aktualizacja: 26-10-2025 18:49:53 CET Wyświetl wszystkie poprawkiWyświetl wszystkie poprawki

Parametry przedmiotu

Stan
Nowy: Nowa, nieczytana, nieużywana książka w idealnym stanie, wszystkie strony, bez uszkodzeń. Aby ...
Dimensions
5.58 x 0.21 x 8.46 inches
Paperback
80 pages
Brand
Does not apply
Type
Does not apply
ISBN-13
978-0486247106
ISBN-10
0486247104
ISBN
9780486247106

O tym produkcie

Product Identifiers

Publisher
Dover Publications, Incorporated
ISBN-10
0486247104
ISBN-13
9780486247106
eBay Product ID (ePID)
886169

Product Key Features

Edition
1796
Book Title
First American Cookbook : a Facsimile of American Cookery 1796
Number of Pages
80 Pages
Language
English
Publication Year
1984
Topic
United States / Colonial Period (1600-1775), Regional & Ethnic / American / General, Methods / General, Regional & Ethnic / American / New England
Illustrator
Yes
Genre
Cooking, History
Author
Amelia Simmons
Format
Trade Paperback

Dimensions

Item Height
0.2 in
Item Weight
3.3 Oz
Item Length
8.5 in
Item Width
5.4 in

Additional Product Features

Intended Audience
Trade
LCCN
84-004205
Dewey Edition
19
TitleLeading
The
Dewey Decimal
641.5973
Edition Description
Reprint,Facsimile edition
Synopsis
This facsimile of the first American-written cookbook published in the United States is not only a first in cookbook literature, but a historic document. It reveals the rich variety of food Colonial Americans enjoyed, their tastes, cooking and eating habits, even their colorful language. Author Amelia Simmons worked as a domestic in Colonial America and gathered her cookery expertise from firsthand experience. Her book points out the best ways of judging the quality of meats, poultry, fish, vegetables, etc., and presents the best methods of preparing and cooking them. In choosing fish, poultry, and other meats, the author wisely advises, "their smell denotes their goodness." Her sound suggestions for choosing the freshest and most tender onions, potatoes, parsnips, carrots, asparagus, lettuce, cabbage, beans, and other vegetables are as timely today as they were nearly 200 years ago. Here are the first uniquely American recipes using corn meal -- Indian pudding, "Johnny cake," and Indian slapjacks -- as well as the first recipes for pumpkin pudding, winter squash pudding, and for brewing spruce beer. The words "cookie" and "slaw" made their first published appearance in this book. You'll also find the first recommended use of pearlash (the forerunner of baking powder) to lighten dough, as well as recommendations for seasoning stuffing and roasting beef, mutton, veal, and lamb -- even how to dress a turtle. Along with authentic recipes for colonial favorites, a Glossary includes definitions of antiquated cooking terms: pannikin, wallop, frumenty, emptins, and more. And Mary Tolford Wilson's informative Introductory Essay provides the culinary historical background needed to appreciate this important book fully. Anyone who uses and collects cookbooks will want to have The First American Cookbook. Cultural historians, Americana buffs, and gourmets will find this rare edition filled with interesting recipes and rich in early American flavor., Exact reproduction of the first American-written cookbook published in the United States. Authentic recipes for colonial favorites -- pumpkin pudding, winter squash pudding, spruce beer, Indian slapjacks, and more., Exact reproduction of the first American-written cookbook published in the United States. Authentic recipes for colonial favorites -- pumpkin pudding, winter squash pudding, spruce beer, Indian slapjacks, and more. Introductory essay and Glossary of colonial cooking terms.
LC Classification Number
TX703.S5 1

Opis przedmiotu podany przez sprzedawcę

Informacje o sprzedawcy-firmie

Oświadczam, że wszystkie moje działania związane ze sprzedażą będą zgodne z wszystkimi przepisami i regulacjami UE.

O tym sprzedawcy

HDT Sales

99,3% opinii pozytywnychSprzedane przedmioty: 19 tys.

Dołączył: sty 2005
Zarejestrowany jako sprzedawca-firma
Whether it is words on the page or paint on the canvas; you will find an ever changing collection of new books, original works of art and unique gifts.

Oceny szczegółowe

Średnia z ostatnich 12 miesięcy
Dokładność opisu
4.9
Przystępny koszt wysyłki
5.0
Szybkość wysyłki
5.0
Komunikacja
4.9

Opinie sprzedawcy (6 873)

Wszystkie ocenyselected
Pozytywne
Neutralne
Negatywne
  • b***c (528)- Opinie wystawione przez kupującego.
    Ostatnie 6 miesięcy
    Zakup potwierdzony
    Book in excellent condition for a good price. Great historic book on cookery.
  • y***k (155)- Opinie wystawione przez kupującego.
    Ostatnie 6 miesięcy
    Zakup potwierdzony
    Great seller and fast shipping.
Zobacz wszystkie opinie