Pomoc
Pomoc
Przeszukaj Pomoc Przeszukaj Pomocporady
Wpisz szukane słowo

Jak korzystać z funkcji realizacji transakcji

Włącz dla swoich ofert funkcję realizacji transakcji, aby kupujący mogli zapłacić natychmiast po zakupie.

Zalety funkcji realizacji transakcji

  • Szybsza płatność i mniej zaległych płatności

    Kupujący może zapłacić poprzez PayPal tuż po zakupie > Klika przycisk Zapłać teraz.

  • Mniejsza liczba wiadomości e-mail

    Prezentujesz łączny koszt zakupu i koszty wysyłki > Oszczędzasz czas potrzebny na czytanie emaili od kupujących.

  • Większa sprzedaż

    Kupujący może kupić od Ciebie kilka przedmiotów w ramach 1 transakcji > Może to przełożyć się na większą sprzedaż.

Jak to działa?

  1. Po zakupie kupujący klika przycisk Zapłać teraz w ofercie lub Mój eBay < Kupione.

  2. Kupujący sprawdza szczegóły zamówienia: koszt zakupu, adres do wysyłki i formę płatności.

  3. Kupujący może dodać do zamówienia inne przedmioty, które sprzedajesz.

  4. Kupujący wybiera PayPal i loguje się do konta PayPal, aby zapłacić, lub

  5. Kupujący wybiera inną formę płatności i otrzymuje instrukcje płatności, określone przez Ciebie podczas wystawiania oferty (np.: dane do przelewu w ramach funkcji Przelew Plus).

  6. Gdy kupujący ukończy realizację transakcji, otrzymasz od nas powiadomienie.

Jak korzystać z realizacji transakcji

  • Podaj szczegóły dotyczące płatności
    Wystawiając ofertę sprzedaży, określ warunki płatności i wysyłki, aby kupujący wiedzieli, ile muszą zapłacić.

  • Dodaj instrukcje dotyczące płatności
    W razie potrzeby dodaj specjalne instrukcje dotyczące płatności, które będą widoczne dla każdego, kto obejrzy Twoją ofertę.

  • Określ zniżki kosztów wysyłki
    Skonfiguruj zniżki kosztów wysyłki, a my automatycznie obliczymy je dla kupujących. Zniżki są promowane na stronach realizacji transakcji, co może zachęcić do dodatkowych zakupów.

Jak wyłączyć realizację transakcji

Realizacja transakcji jest domyślnie włączona. Aby ją wyłączyć:

  1. Przejdź do strony Mój eBay > Konto > Preferencje dotyczące serwisu.

  2. W sekcji Preferencje sprzedaży > Płatność od kupujących kliknij łącze Pokaż.

  3. Kliknij łącze Edytuj. W razie potrzeby zaloguj się.

  4. Odznacz opcję Użyj realizacji transakcji i zatwierdź zmiany.

Skontaktuj się z obsługą klienta

Jeśli w Pomocy nie ma tematów, których szukasz, zadaj pytanie.

Kontakt z nami

Masz pytanie? Napisz do nas

 Kontakt z nami

Zapytaj użytkowników

Uzyskaj pomoc w Centrum odpowiedzi