|Wystawione w kategorii:
Masz taki przedmiot na sprzedaż?

Język jedzenia: lingwista czyta menu – Jurafsky, Dan

Tekst oryginalny
The Language of Food: A Linguist Reads the Menu by Jurafsky, Dan
Tekst oryginalny
by Jurafsky, Dan | HC | Acceptable
Stan:
Do przyjęcia
Former library book; Readable copy. Pages may have considerable notes/highlighting. ~ ... Zobacz więcejinformacji o stanie
Cena:
US $5,11
Około20,40 zł
Wysyłka:
Bezpłatnie Economy Shipping. Zobacz szczegółydla wysyłki
Znajduje się w: Aurora, Illinois, Stany Zjednoczone
Dostawa:
Szacowana między Cz, 13 cze a So, 15 cze do 43230
Szacowane czasy dostaw - otwiera się w nowym oknie lub nowej karcie uwzględniają podany przez sprzedawcę czas na wysłanie przesyłki, kod pocztowy nadawcy, kod pocztowy odbiorcy i czas przyjęcia. Czasy te zależą od wybranego rodzaju usługi wysyłkowej oraz czasu rozliczenia płatnościrozliczona płatność - otwiera się w nowym oknie lub nowej karcie. Czasy dostawy mogą się różnić, szczególnie w okresach największego ruchu.
Zwroty:
Zwrot w ciągu 30 dni. Za wysyłkę zwrotną płaci sprzedawca. Zobacz szczegóły- aby uzyskać więcej informacji dotyczących zwrotów
Płatności:
     

Kupuj bez obaw

Gwarancja zwrotu pieniędzy eBay
Otrzymasz przedmiot, jaki zamawiasz, albo zwrot pieniędzy. 

Informacje o sprzedawcy

Zarejestrowany jako sprzedawca-firma
Sprzedawca ponosi pełną odpowiedzialność za wystawienie tej oferty sprzedaży.
Nr przedmiotu eBay: 145593694213
Ostatnia aktualizacja: 27-04-2024 23:25:31 CEST Wyświetl wszystkie poprawkiWyświetl wszystkie poprawki

Parametry przedmiotu

Stan
Do przyjęcia
Na książce widoczne są wyraźne ślady używania. Okładka lub oprawa może być uszkodzona, ale książka jest nadal cała. Na marginesach możliwe są notatki oraz podkreślenia i zaznaczenia w tekście, ale nie brakuje stron ani niczego, co mogłoby niekorzystnie wpłynąć na czytelność lub zrozumiałość tekstu. Aby poznać więcej szczegółów i opis uszkodzeń lub wad, zobacz aukcję sprzedającego. Zobacz wszystkie definicje stanuotwiera się w nowym oknie lub nowej karcie
Uwagi sprzedawcy
“Former library book; Readable copy. Pages may have considerable notes/highlighting. ~ ...
Binding
Hardcover
Weight
1 lbs
Product Group
Book
IsTextBook
No
ISBN
9780393240832
Book Title
Language of Food : a Linguist Reads the Menu
Item Length
9.3 in
Publisher
Norton & Company, Incorporated, w. w.
Publication Year
2014
Format
Hardcover
Language
English
Illustrator
Yes
Item Height
0.9 in
Author
Dan Jurafsky
Genre
Cooking, Language Arts & Disciplines, Social Science
Topic
General, Agriculture & Food (See Also Political Science / Public Policy / Agriculture & Food Policy), History, Linguistics / General, Linguistics / Etymology, Essays & Narratives
Item Width
6.6 in
Item Weight
18.4 Oz
Number of Pages
272 Pages

O tym produkcie

Product Information

Ketchup began as a fermented fish sauce from China's Fujian province: ke for fermented fish, tchup for sauce. The British were the first to add tomatoes to their anchovy "catsup" in 1817. A century later, Heinz changed the spelling again--and added sugar. In The Language of Food, Dan Jurafsky opens a panoramic window onto everything from the modern descendants of ancient recipes to the hidden persuasion in restaurant reviews. Combining history with linguistic analysis, Jurafsky uncovers a global atlas of premodern culinary influence: why we toast to good health at dinner and eat toast for breakfast and why the Chinese don't have a word for "dessert". Engaging and eclectic, Jurafsky's study reveals how everything from medieval meal order to modern menu design informs the way we drink and dine today. Tuck in!

Product Identifiers

Publisher
Norton & Company, Incorporated, w. w.
ISBN-10
0393240835
ISBN-13
9780393240832
eBay Product ID (ePID)
201609501

Product Key Features

Book Title
Language of Food : a Linguist Reads the Menu
Author
Dan Jurafsky
Format
Hardcover
Language
English
Topic
General, Agriculture & Food (See Also Political Science / Public Policy / Agriculture & Food Policy), History, Linguistics / General, Linguistics / Etymology, Essays & Narratives
Publication Year
2014
Illustrator
Yes
Genre
Cooking, Language Arts & Disciplines, Social Science
Number of Pages
272 Pages

Dimensions

Item Length
9.3 in
Item Height
0.9 in
Item Width
6.6 in
Item Weight
18.4 Oz

Additional Product Features

Intended Audience
Trade
Lc Classification Number
Tx353j78 2014
Reviews
What do 'salad', 'salt' and 'salami' have in common? Why do mid-priced restaurants use the word 'real' more than expensive restaurants? I found The Language of Food eye-opening, insightful and huge fun to read, with surprises and treats on every page. Dan Jurafsky opened my eyes to some of the strange secrets hidden in our choice of food words. Writing with knowledge and wit, Jurafsky shows that the language of food reflects our desires and aspirations, whether it's on a fancy French menu or a bag of potato chips., Anyone who loves language or food or conversation will love this book. With Dan Jurafsky as a wise and witty guide, you'll travel back in time and around the globe to trace the origins of the foods we eat daily to China, old Europe, and ancient Persia. It's an inspiring reminder that we are all members of a vast human family, deeply connected through the foods we eat. Mix equal parts fascinating history, surprising etymology, and brilliant linguistic analysis, add a generous dollop of humor, and savor The Language of Food. A unique combination of linguistic expertise and culinary history. You'll never think of ketchup, French fries, fish and chips, or toast in the same way. Full of surprising connections and fascinating facts, The Language of Food is equal parts linguistics, history, and humor., Delightful. The distinguished linguist Dan Jurafsky brings a battery of skills to reveal the far-flung links of many of our dishes, to reveal how potato chip advertisements work, and to give an insider's guide to reading menus. I couldn't put this book down., Stanford linguist Dan Jurafsky doesn't just explain the origins of the word for the red sauce we slather on 'French' fries; he uses the global ketchup trade as evidence for a new understanding of global economic history., Fresh and insightful... The complexities of language, intertwined with the endless combinations of ingredients and the rich history of eating, make for a rich and rewarding read., Writing with knowledge and wit, Dan Jurafsky shows that the language of food reflects our desires and aspirations, whether it's on a fancy French menu or a bag of potato chips., Mix equal parts fascinating history, surprising etymology, and brilliant linguistic analysis, add a generous dollop of humor, and savor The Language of Food. You'll never think of ketchup, French fries, fish and chips, or toast in the same way, Mix equal parts fascinating history, surprising etymology, and brilliant linguistic analysis, add a generous dollop of humor, and savor The Language of Food. You'll never think of ketchup, French fries, fish and chips, or toast in the same way., "It's easy to forget how little sense the names of what we eat tend to make. Why is the entree served in the middle of the meal instead of when you "enter" it? Why would anybody put a feather in their hat and call it macaroni? Where does a word like ketchup come from, and why did it used to be spelled "catsup"? The Language of Food answers these questions and teaches so much more about a vast wing of our everyday vocabulary that we so seldom stop to think about.", Ever since I heard the phrase 'fresh frozen' I have been wondering about food language. Now Dan Jurafsky has taken on the subject with scholarship, wit, and charm, making The Language of Food a very engaging book., A model of rigor and readability... weave[s] together the journey food makes through culture with the journey its name makes through language., "Dan Jurafksy hits the sweet spot of intellectual rigor and spoon-common interest in The Language of Food. Whether quoting from a menu item, "Dirty Girl Romano beans," or decoding the food vortex of Portlandia, Dan makes your tongue drop. The chapters on sherbet, toast, and potato chip packaging are too delicious--you'll be scanning the supermarket as Dan's new protégé. Two thumbs up, multiple hearts, five stars, and beaucoup butterflies!", The Language of Food is excellent, a fascinating read from beginning to end. From pastas to pastries, you can't resist Dan Jurafsky's insights into what we say about food., Why is the entrée served in the middle of the meal instead of when you 'enter' it? Why would anybody put a feather in their hat and call it macaroni? The Language of Food answers these questions and teaches so much more about a vast wing of our everyday vocabulary that we so seldom stop to think about., Delightful. The distinguished linguist Dan Jurafsky brings a battery of skills to reveal the far flung links many of our dishes, to reveal how potato chip advertisements work, and to give an insider's guide to reading menus. I couldn't put this book down.
Copyright Date
2014
Lccn
2014-020202
Dewey Decimal
641.3009
Dewey Edition
23

Opis przedmiotu podany przez sprzedawcę

Informacje o firmie

Thrift Books Global, LLC
TB Thrift Books
18300 Cascade Ave S
Ste 150
98188 Seattle, WA
United States
Pokaż informacje kontaktowe
:liam-Emoc.skoobtfirht@yabe.selas
Oświadczam, że wszystkie moje działania związane ze sprzedażą będą zgodne z wszystkimi przepisami i regulacjami UE.
ThriftBooks

ThriftBooks

99% opinii pozytywnych
Sprzedane przedmioty: 17,7 mln
Zwykle odpowiada w ciągu 24 godzin

Oceny szczegółowe

Średnia z ostatnich 12 miesięcy

Dokładność opisu
4.9
Przystępny koszt wysyłki
5.0
Szybkość wysyłki
5.0
Komunikacja
4.9
Zarejestrowany jako sprzedawca-firma

Opinie sprzedawców (5 211 490)

n***o (142)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
As described. Would recommend.
d***f (317)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
As described. Thank you
m***y (963)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
Good seller