|Wystawione w kategorii:
Masz taki przedmiot na sprzedaż?

Judaizm gastronomiczny jako kulinarny midrasz Jonathana D. Brumberga-Krausa: Nowy

Tekst oryginalny
Gastronomic Judaism as Culinary Midrash by Jonathan D. Brumberg-Kraus: New
Stan:
Nowy
Cena:
US $120,58
Około475,70 zł
Wysyłka:
Bezpłatnie Standard Shipping. Zobacz szczegółydla wysyłki
Znajduje się w: Sparks, Nevada, Stany Zjednoczone
Dostawa:
Szacowana między Śr, 29 maj a Pn, 3 cze do 43230
Czas dostawy jest szacowany naszą metodą na podstawie odległości między kupującym a lokalizacją przedmiotu, wybranej usługi wysyłkowej, historii wysyłek sprzedawcy i innych czynników. Czasy dostawy mogą się różnić, szczególnie w okresach największego ruchu.
Zwroty:
Zwrot w ciągu 30 dni. Za wysyłkę zwrotną płaci kupujący. Zobacz szczegóły- aby uzyskać więcej informacji dotyczących zwrotów
Płatności:
     

Kupuj bez obaw

Gwarancja zwrotu pieniędzy eBay
Otrzymasz przedmiot, jaki zamawiasz, albo zwrot pieniędzy. 

Informacje o sprzedawcy

Zarejestrowany jako sprzedawca-firma
Sprzedawca ponosi pełną odpowiedzialność za wystawienie tej oferty sprzedaży.
Nr przedmiotu eBay: 364373387199
Ostatnia aktualizacja: 02-05-2024 11:47:11 CEST Wyświetl wszystkie poprawkiWyświetl wszystkie poprawki

Parametry przedmiotu

Stan
Nowy: Nowa, nieczytana, nieużywana książka w idealnym stanie, wszystkie strony, bez uszkodzeń. Aby ...
Book Title
Gastronomic Judaism as Culinary Midrash
Publication Date
2018-10-29
ISBN
9781498579063
Publication Year
2018
Type
Textbook
Format
Hardcover
Language
English
Publication Name
Gastronomic Judaism As Culinary Midrash
Item Height
0.8in
Author
Jonathan D. Brumberg-Kraus
Item Length
9.1in
Publisher
Lexington Books/Fortress Academic
Item Width
6.3in
Item Weight
18.9 Oz
Number of Pages
220 Pages

O tym produkcie

Product Information

This book is about what makes food Jewish, or better, who and how one makes food Jewish. Making food Jewish is to negotiate between the local, regional, and now global foods available to eat and the portable Jewish taste preferences Jews have inherited from their sacred texts and calendars. What makes Jewish food "Jewish," and what makes Jewish eating practices continually viable and meaningful are not fixed dietary rules and norms, but rather culinary interpretations and adaptations of them to new times and places - culinary midrash. Jewish cuisine is a fusion of interactions, a reflection of displacement, and intentional positioning and re-positioning vis a vis sacred texts, old and new lands, Jewish and non-Jewish neighbors, old and new "family" combinations, re-imaginings of our personal ethnic, gender, and other identities. Jonathan Brumberg-Kraus questions Jewish identity in particular, and identity generally as something fixed, stable, and singular, and unintentional. Jewish food choices are situational, often temporary, expressions of Jewish identity. It addresses the tension between what Jewish "authoritative" textual sources and their proponents say is Jewish food and Jewish eating, and what Jews actually eat. So while discussing connections between ancient religious texts and modern Jewish food preferences, this book does not stop there. Using examples from his experience, Brumberg-Kraus describes the improvisational characteristics of gastronomic Judaism as the interplay of texts, tastes, artifacts, and everyday practices: not only in the classic sacred texts, but also in Jewish cookbooks and internet blogs on Jewish home cooking; seasonal intensification of "Jewish" food choices (e.g., latkes at Chanukah or keeping kosher for Passover); "safe treif;" the fusion/cultural appropriation of diasporic, "Biblical", and Palestinian foods in new Israeli cuisine; and the impact of the environmentalist "New Jewish Food movement" on contemporary Jewish food choices and identity.

Product Identifiers

Publisher
Lexington Books/Fortress Academic
ISBN-10
149857906x
ISBN-13
9781498579063
eBay Product ID (ePID)
18038425155

Product Key Features

Author
Jonathan D. Brumberg-Kraus
Publication Name
Gastronomic Judaism As Culinary Midrash
Format
Hardcover
Language
English
Publication Year
2018
Type
Textbook
Number of Pages
220 Pages

Dimensions

Item Length
9.1in
Item Height
0.8in
Item Width
6.3in
Item Weight
18.9 Oz

Additional Product Features

Lc Classification Number
Bm729.F66b86 2018
Reviews
An affable and spirited tour d'horizon of the Jewish culinary landscape, Jonathan Brumberg-Kraus's book enhances our understanding of the complex and often fraught relationship between culture and cuisine. Drawing on a wide range of sources, from rabbinic commentaries to contemporary cookbooks and personal anecdote, it reminds earnest foodies and casual eaters alike why food matters.
Table of Content
Part One: Setting the Table Introduction: Gastronomic Judaism as Vernacular Religion Part Two: Jewish Preferences for Everyday Foods Chapter 1: Meat Chapter 2: Bread Chapter 3: Vegetables and Fruit Part Three: Jewish Preferences for Exceptional Holiday Foods Chapter 4: A Taste for the Bittersweet: Charoset and the Hillel Sandwich Chapter 5: Jews Like it Hot: Cholent /Hamin Part Four: What Makes These Foods Jewish? Chapter 6: When and Where? Holidays, Home, and the Diaspora Season Our Joy Chapter 7: Who Says? Kosher, Kosher Style, and Cookbooks Chapter 8: Treif and Transgressive Jewish Eating Chapter 9: Mitzvot of the Mouth: Eating and Reading, Eating and Talking About It Chapter 10: Jewish Flavor Principles and Culinary Midrash Chapter 11: Jewish Flavor Principles
Copyright Date
2018
Topic
Judaism / Rituals & Practice, Holidays / Jewish, Regional & Ethnic / Jewish & Kosher, Judaism / General, General
Lccn
2018-040229
Dewey Decimal
641.5676
Intended Audience
Scholarly & Professional
Dewey Edition
23
Illustrated
Yes
Genre
Cooking, Religion

Opis przedmiotu podany przez sprzedawcę

Informacje o firmie

Alibris, Inc.
Rob Lambert
2560 9th St
Ste 215
94710-2565 Berkeley, CA
United States
Pokaż informacje kontaktowe
:liam-Emoc.sirbila@90_skoob_flah
Oświadczam, że wszystkie moje działania związane ze sprzedażą będą zgodne z wszystkimi przepisami i regulacjami UE.
AlibrisBooks

AlibrisBooks

98,5% opinii pozytywnych
Sprzedane przedmioty: 1,8 mln

Oceny szczegółowe

Średnia z ostatnich 12 miesięcy

Dokładność opisu
4.9
Przystępny koszt wysyłki
4.9
Szybkość wysyłki
4.9
Komunikacja
4.9
Zarejestrowany jako sprzedawca-firma

Opinie sprzedawców (459 808)

a***a (834)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
Great book. Arrived quickly
r***s (754)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
Was in mint condition. I had seen before but wanted to own this and rewatched this week.
l***d (77)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
Excellent service!