|Wystawione w kategorii:
Masz taki przedmiot na sprzedaż?

Gotowanie w Europie, 1650-1850, twarda okładka na dzień, Ivan, jak nowy używany, darmowy shi...

Tekst oryginalny
Cooking in Europe, 1650-1850, Hardcover by Day, Ivan, Like New Used, Free shi...
Stan:
Jak nowa
Dostępne: 2
Cena:
US $71,66
Około283,62 zł
Wysyłka:
Bezpłatnie Economy Shipping. Zobacz szczegółydla wysyłki
Znajduje się w: Jessup, Maryland, Stany Zjednoczone
Dostawa:
Szacowana między Pt, 14 cze a Śr, 26 cze do 43230
Szacowane czasy dostaw - otwiera się w nowym oknie lub nowej karcie uwzględniają podany przez sprzedawcę czas na wysłanie przesyłki, kod pocztowy nadawcy, kod pocztowy odbiorcy i czas przyjęcia. Czasy te zależą od wybranego rodzaju usługi wysyłkowej oraz czasu rozliczenia płatnościrozliczona płatność - otwiera się w nowym oknie lub nowej karcie. Czasy dostawy mogą się różnić, szczególnie w okresach największego ruchu.
Zwroty:
Zwrot w ciągu 14 dni. Za wysyłkę zwrotną płaci kupujący. Zobacz szczegóły- aby uzyskać więcej informacji dotyczących zwrotów
Płatności:
     

Kupuj bez obaw

Gwarancja zwrotu pieniędzy eBay
Otrzymasz przedmiot, jaki zamawiasz, albo zwrot pieniędzy. 

Informacje o sprzedawcy

Zarejestrowany jako sprzedawca-firma
Sprzedawca ponosi pełną odpowiedzialność za wystawienie tej oferty sprzedaży.
Nr przedmiotu eBay: 386308255440
Ostatnia aktualizacja: 26-04-2024 23:26:24 CEST Wyświetl wszystkie poprawkiWyświetl wszystkie poprawki

Parametry przedmiotu

Stan
Jak nowa: Książka wygląda jak nowa choć była czytana. Egzemplarz bez brakujących lub uszkodzonych ...
Book Title
Cooking in Europe, 1650-1850
ISBN
9780313346248
Publication Name
Cooking in Europe, 1650-1850
Item Length
10in
Publisher
Bloomsbury Publishing
Publication Year
2008
Series
The Greenwood Press Daily Life Through History Series: Cooking Up History Ser.
Type
Textbook
Format
Hardcover
Language
English
Item Height
0.5in
Author
Ivan P. Day
Item Width
7in
Item Weight
20 Oz
Number of Pages
200 Pages

O tym produkcie

Product Information

From the Baroque Era to the Victorian Era, 1650-1850, unprecedented changes took place in the food ways and dining habits of European society. This daily life aspect of history comes alive for students and food enthusiasts as they read and try out these recipes, most translated into English for the first time. There are nearly 200 recipes, organized overall by the mini-periods of the Baroque and Rococo Era, the Reign of Louis XV to the French Revolution, and the reign of Napoleon to the Victorian Era. Author Ivan Day, a renowned food historian who specializes in meticulous recreation of these amazing dishes for museum exhibitions, makes them accessible with clear explanations of techniques and unusual ingredients. Recipes include examples from France, Italy, England, Austria, Germany, Holland, Portugal, Spain, and Scotland, from the simple Salad of Pomegranate from La Varenne Careme's 1651 cookbook to the elaborate Boar's Head in Galantine of Careme's 1833 cookbook. This unique cookbook is a culinary treasure trove to complement all European History library collections. As Day shows in his narrative and recipes, the principal theme in the story of food during the two centuries is the rapid spread of French fine cooking throughout Europe and its gradual percolation down the social scale. However, despite the domination of French cuisine at higher levels, most nations managed to cling proudly to their own indigenous traditions. A lively introduction explains the dramatic shift in culinary taste led by the exuberant creativity of French cooks. Cookbooks started to emerge from the Paris printing presses after a hundred years of silence. Numerous innovations completely transformed French cuisine and swept away all remnants of lingering medieval taste. There were new efficient cooking techniques for the kitchens of powerful and wealthy. For all, there were new ingredients from New World and new cooking mediums such as the mechanical spit and roasting ranges that made cooking cleaner and less back breaking. The recipes, each with a short explanation, are organized by type of dish. Categories include salads and cold dishes; soups; meat; poultry; fish and seafood; vegetables and fungi; eggs and dairy; sauces; savory pastries; starches, pastas, and legumes; breads and cakes; sweet pastries and puddings; fruit, nuts, and flower preserves; sweets and confections; jellies and ices; and drinks. Occasional sidebars offer period menus of, for example, elaborate feasts. A glossary and an appendix listing suppliers of equipment and ingredients are added features.

Product Identifiers

Publisher
Bloomsbury Publishing
ISBN-10
0313346240
ISBN-13
9780313346248
eBay Product ID (ePID)
69563435

Product Key Features

Author
Ivan P. Day
Publication Name
Cooking in Europe, 1650-1850
Format
Hardcover
Language
English
Publication Year
2008
Series
The Greenwood Press Daily Life Through History Series: Cooking Up History Ser.
Type
Textbook
Number of Pages
200 Pages

Dimensions

Item Length
10in
Item Height
0.5in
Item Width
7in
Item Weight
20 Oz

Additional Product Features

Number of Volumes
1 Vol.
Lc Classification Number
Tx723
Reviews
"Suitable for both the armchair historian and food enthusiasts, this title examines cooking and food as a way to explore the lives and experiences of the people both cooking and eating in Europe from 1650- 1850. Food historian Day sections the book into three distinct periods, and an introductory section discusses new ingredients and culinary techniques and equipment from the period. Almost 200 recipes are included, and all can be prepared using modern kitchen equipment, though a brief appendix is included listing suppliers of equipment and ingredients for the more confident chefs. A glossary of terms is also provided." - Reference & Research Book News, "Suitable for both the armchair historian and food enthusiasts, this title examines cooking and food as a way to explore the lives and experiences of the people both cooking and eating in Europe from 1650- 1850. Food historian Day sections the book into three distinct periods, and an introductory section discusses new ingredients and culinary techniques and equipment from the period. Almost 200 recipes are included, and all can be prepared using modern kitchen equipment, though a brief appendix is included listing suppliers of equipment and ingredients for the more confident chefs. A glossary of terms is also provided." -- Reference & Research Book News
Table of Content
List of Recipes Glossary Series Forward Preface Introduction The Baroque and Rococo Era, 1650-1750 Reign of Louis XV to the French Revolution, 1750-1800 The Reign of Napoleon to the Victorian Era, 1800-1850 Appendix: SUPPLIERS OF EQUIPMENT AND INGREDIENTS Notes Bibliography Index
Copyright Date
2008
Target Audience
College Audience
Topic
Regional & Ethnic / European, Popular Culture
Lccn
2008-029724
Dewey Decimal
723
Illustrated
Yes
Genre
Cooking, Social Science

Opis przedmiotu podany przez sprzedawcę

Informacje o firmie

Expert Trading Limited
John Boyer
9220 Rumsey Rd
Ste 101
21045-1956 Columbia, MD
United States
Pokaż informacje kontaktowe
:liam-Emoc.secirpkoobtaerg@sredroyabe
Oświadczam, że wszystkie moje działania związane ze sprzedażą będą zgodne z wszystkimi przepisami i regulacjami UE.
Great Book Prices Store

Great Book Prices Store

96,8% opinii pozytywnych
Sprzedane przedmioty: 1,2 mln
Zwykle odpowiada w ciągu 24 godzin

Oceny szczegółowe

Średnia z ostatnich 12 miesięcy

Dokładność opisu
4.9
Przystępny koszt wysyłki
5.0
Szybkość wysyłki
4.9
Komunikacja
4.8
Zarejestrowany jako sprzedawca-firma

Opinie sprzedawców (342 386)

w***m (1413)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
Item as described and prompt shipping
h***e (288)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
Good service
4***r (27)- Opinie wystawione przez kupującego.
Ostatni miesiąc
Zakup potwierdzony
Item arrived safely and in good shape for a library book. Cleaned up very nicely once all stickers were removed. Thank you. A+